Huurder in de kijker – Michel Meubus

Blijvend ondernemen - ook in moeilijke tijden - zetten wij graag in de kijker! Voor ons zit Michel Meubus, horecaondernemer in Antwerpen. Vroegere eigenaar van Bar Pistolet aan de Kloosterstraat, nu bezig met een nieuw takeawayconcept onder de naam DELI*cious. We laten hem even aan het woord voor wat meer uitleg.
Eerst willen we u graag even vragen hoe de huursamenwerking met V.W.I.C. verloopt.
De huursamenwerking met V.W.I.C. verloopt met respect voor elkaar.  Ik denk zelfs dat ik de langstdurende huurder ben bij V.W.I.C. Als er al eens iets fout loopt, kan ik altijd bij hen terecht en zoeken we samen naar een oplossing.  Het gebouw waarin mijn zaak gevestigd is, heeft een zeer mooie en grondige verbouwing achter de rug met respect voor het gebouw.  Zoals je weet is V.W.I.C. gespecialiseerd in karaktervolle gebouwen en dat mag je van het mijne zeker zeggen!”
Wat is er veranderd in uw zaak?
Door de corona-impact op de horeca hebben we bij de eerste lockdown ingezet op takeawaymaaltijden. Maar onze zaak is erg klein en ook na de lockdown moesten we de 1,5 meterregel respecteren. Hierdoor was het voor ons niet meer haalbaar om met bediening te werken in de zaak.  We hebben dan ook meteen besloten om de zaak te herbouwen. Tafels en stoelen werden verwijderd en in de plaats werd een toog geïnstalleerd waar we dagelijks verse maaltijden in voorzien.
Kunt u enkele voorbeelden geven van gerechtjes die kunnen afgehaald worden?
Enkele toppers die al kunnen rekenen op vaste klanten zijn bijvoorbeeld onze huisgemaakte lasagne, ons gevuld witloof en onze chili. Ook onze visgerechten vallen zeker in de smaak! We hebben een nauwe samenwerking met de Oostendse vismijn waardoor de vis supervers is en tevens zeer betaalbaar .
Kunnen mensen daarnaast ook nog voor andere zaken bij u terecht?
Ja, zeker! Naast afhaalmaaltijden verkopen we nu ook leuke fooditems, zoals de tomatensaus van Think Tomato, de exclusieve sauzen van Rascal en heerlijke Italiaanse wijnen en frisdrank.  Ons gamma wordt nog uitgebreid wanneer we partners vinden die dezelfde filosofie nastreven en we een lange samenwerking kunnen opstarten.  De naam van Bar Pistolet hebben we veranderd in DELI*cious, omdat we nu een delicatessenzaak zijn met aandacht voor verse voeding.
 
We krijgen trouwens langzaamaan meer aanvragen voor catering binnen. Wanneer straks de zon schijnt en we weer mogen, gaan we zeker ons terras opzetten, want daar snakt iedereen naar!
Wat met het broodjesconcept Bar Pistolet?
Bar Pistolet, onze ontbijt- en broodjesafdeling, bestaat ook nog altijd! We bieden broodjes en pistolets aan via de koerierdiensten van UberEats en Deliveroo. Ons gamma broodjes hebben we trouwens geüpdatet. Dit gebeurde in samenwerking met de mensen van Ervin’s Bread.
 
Je ziet, er is heel wat veranderd de laatste maanden! Je kan ons volgen op Instagram onder de naam @deliciousantwerpen.
 
Bedankt Michel en veel succes!