Over ons

Van Waesberghe Invest Company – V.W.I.C. is als Antwerps bedrijf gestart met als doel een aanvulling te zijn op de bestaande immomarkt.
Onze specialiteit is monumentaal vastgoed aankopen, renoveren en opnieuw te koop of te huur aanbieden.

Dit neemt niet weg dat wij ook projecten uitvoeren en/of nieuwbouw kunnen aanbieden. Bent u op zoek naar een toffe studio, een gezellige loft of een goede belegging, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Oud-Zuid van Antwerpen

Deze wijk is gelegen in het Centrum van Antwerpen, aan de zuidelijke kant van de binnenstad. ’t Zuid wordt ook gezien als de jonge, trendy buurt van de stad. Dit ziet u meteen aan de vele restaurants, hippe café’s en opvallende terrasjes op de vele pleinen.

’t Zuid is ook bekend om het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten dat momenteel een waanzinnige restauratie ondergaat. Het is om die reden dat deze buurt de Museumbuurt genoemd wordt. U vindt hier tevens het Museum van Hedendaagse Kunst, het Fotomuseum en Cinema Zuid.

De straten op ’t Zuid worden vooral gekenmerkt door mooie herenhuizen in een elegante Art-nouveau stijl . Ook de geometrie is hier opvallend. De straten zijn namelijk aangelegd in sterpatronen, zoals u ook ziet in Parijs. Dit patroon kan u zeker herkennen aan de Marnixplaats, de Lambermontplaats, de Leopold de Waelplaats, de Gillisplaats en de Bolivarplaats.

De kaaien

Het Eilandje van Antwerpen staat via de kaaien in verbinding met het Zuid. Wanneer u op het Noord vertrekt, passeert u de Rijnkaai, de Orteliuskaai, de Ernest Van Dijckkaai, de Platinkaai, de Sint-Michielskaai, de Cockerillkaai, de Gerlachekaai, de Ledeganckkaai en D’Herbouvillekaai.

Sinds 2019 kunt u genieten van een opgewaardeerde, groene openbare ruimte. Dit is een heerlijke plek waar inwoners en bezoekers van over heel Antwerpen tot rust komen. Ook de Scheldekaaien zelf werden in 2013 volledig heraangelegd.

Historisch centrum

Het historisch centrum van Antwerpen kunt u vinden rond de kathedraal en de Grote Markt. In deze prachtige wijk geniet u van vele historische gebouwen en toeristische trekpleisters, zoals het stadhuis en de Groenplaats.

U kunt hier terecht voor geschiedenis, gezellige restaurants en cafés, zonnige terrasjes en pittoreske steegjes. Uiteraard staat Antwerpen ook wereldwijd bekend om haar mode. Dat ziet u aan de vele hippe lokale winkels en aan de bekende modehuizen in het historisch centrum.

Sint-Andries

Deze buurt bevindt zich tussen de Groenplaats en het Zuid. Vooral de Nationalestraat met haar vele winkels is hier gekend. U ontdekt hier de mooie Sint-Andrieskerk en veel gezellige pleintjes. Sint-Andries is een volkse buurt waar mensen elkaar ontmoeten.

Het volkse uit zich in een cultureel centrum en buurtpleinen. Ook de Kloosterstraat is hier zeker het vermelden waard. Deze romantische straat wordt gekenmerkt door de vele antiek- en designwinkels waar u uren kunt vertoeven.

Theaterbuurt

Dicht bij de Kathedraal en de Groenplaats vindt u de Theaterbuurt met het Theaterplein, de Bourla en de Stadsschouwburg. Deze wijk wordt ook het ‘Quartier Latin’ genoemd vanwege de vele schouwburgen, restaurants, cafés en winkels die je hier terugvindt. 

Op het Theaterplein kunt u in het weekend proeven van lokale lekkernijen op de Vogeltjesmarkt. Of wat dacht u van een terrasje op de Graanmarkt? Aan groen geen gebrek dankzij het Stadspark en de prachtige plantentuin (gekend als Den Botaniek).